Батькам учнів закритих макіївських шкіл погрожують криміналом

Четвер, 1 вересня 2011, 16:47

Працівники міліції погрожують батькам закритих українських шкіл Макіївки кримінальною відповідальністю.

Про це повідомляє Остров із посиланням на маму учня школи №3 Ганну Назіпову.

За інформацією видання, батьки двох ліквідованих за рішенням суду шкіл не стали забирати документи своїх дітей.

У школі №100 залишалися документів 16 школярів, а школі №3 (село Кірово Радянського району) - 85.

"Поки йдуть суди, школа повинна працювати. Ми нікуди не поїдемо, ні 1, ні 2 вересня", - запевняє мама двох учнів школи № 100 Олена Ануфрієва.

У той же час, ввечері 31 серпня стало відомо, що по домівках макіївських батьків проїхалися представники районної міліції та служби у справах дітей з роз'ясненням про те, як потрібно навчати і виховувати школярів.

"Усім роздали так званий Акт роз'яснення з утримання, виховання та навчання дітей. У ньому йдеться про те, що, згідно з рішенням Донецького апеляційного суду, педагогічний колектив нашої школи буде звільнений з 1 вересня, і ми несемо персональну (зокрема і кримінальну) відповідальність за отримання нашими дітьми загальної середньої освіти", - розповіла Ганна Назіпова.

Вона переконана, що таким чином чиновники тільки підтвердили те, чого не хотіли раніше визнавати в суді, а саме: законом України "Про освіту" за батьками закріплено право на свій розсуд вибирати навчальний заклад для своїх дітей.

Нагадаємо, 29 серпня Донецький апеляційний адмінсуд визнав законною ліквідацію Макіївською міськрадою україномовних загальноосвітніх шкіл I-II ступенів №№3, 100 і 27.

Наступного дня прес-секретар Віктора Януковича Дарка Чепак заявила, що президент не збирається втручатися у ситуацію.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування