Єфремов: Росія жорсткістю може нашкодити самій собі

Четвер, 1 вересня 2011, 20:25

Жорсткі заходи Росії в газовому питанні щодо України можуть нашкодити не тільки громадянам України, а й самої Росії.

Таку думку озвучив глава парламентської фракції Партії регіонів Олександр Єфремов в інтерв'ю телеканалу "ЛОТ", повідомляють "Коментарі".

"Я непогано знаю економічну складову, в тому числі і газову. У деяких питаннях, я можу відповісти, що, якщо Російська Федерація в результаті таких ось жорстких дій втратить багатьох своїх споживачів у рамках України, це теж буде не на користь РФ і людям, які там проживають", - вважає Єфремов.

На його думку, в даному питанні двом державам необхідно "бути гнучкішими" і домовиться до ціни, яка була б прийнятною і для постачальників у Росії, і яку могла б витримати економіка України.

Єфремов зазначив, що ціна російського газу для України може скласти до 500 доларів за 1 тисячу кубометрів.

"Точно, більше 450 доларів", - уточнив депутат.

За його словами, Україна вирішує питання щодо зниження споживання цього газу зокрема за рахунок збільшення видобутку власного газу та будівництва сховищ для зрідженого газу (який можна купувати і в інших країнах).

Однак швидко Україна не в змозі вирішити дану проблему.

Як відомо, президент Росії Дмитро Медведєв заявив, що здивований позицією керівництва України щодо питання про ціну на газ, назвавши підхід української влади до цієї проблеми утриманство.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування