Гримчака принижує відсутність повістки в міліцію

Четвер, 1 вересня 2011, 20:39

Депутат від НУНС Юрій Гримчак не отримував повістку в міліцію щодо подій 24 серпня.

Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"Також мені ніхто не дзвонив і не запрошував. Я розумію, що це принижує мою гідність, як опозиціонера, бо мене не викликають. Я ж наче б теж був у перших рядах. Нас було багато. Когось викликають, когось – ні. Не знаю, чому така вибірковість", - зазначив депутат.

Гримчак впевнений, що на День Незалежності влада порушила конституційне право народу на мирні збори.

"Нунсівець" зізнався, що якщо йому надійде повістка, він все одно не піде до міліції.

Він згоден із думкою, що влада цією кримінальною справою хоче залякати народ.

"Але це не вдасться. Ми не Росія і не Білорусія. Дії влади викликають обурення та ненависть. Я знаю "донецьких" - там є розумні та думаючі люди. Але вони штовхають країну до прірви і самі собі копають могилу. Я розумію, що хтось на гелікоптерах встигне вилетіти до сусідів. Але не впевнений, що їх там будуть приймати", - зауважив політик.

Як відомо, за фактами зіткнень 24 серпня міліція порушила кримінальну справу за ч. 3 ст. 296 Кримінального кодексу ("хуліганство"; передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років).

Останніми днями міліція активно викликає на допит учасників акції. Зокрема, було викликано заступника голови "Батьківщини" Олександра Турчинова, лідера партії "За Україну" В’ячеслава Кириленка та депутата Левка Лук’яненка.

Усього викликано 18 депутатів, а також громадських активістів і простих мітингувальників.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування