Турчинов ще не був в міліції, бо там збирають побільше матеріалів

Четвер, 1 вересня 2011, 22:38

Спецпідрозділи міліції і опозиція не можуть нести спільну відповідальність за сутички в День Незалежності.

Про це заявив перший заступник глави партії "Батьківщина" Олександр Турчинов в ефірі 5 каналу, коментуючи заяву радника президента Марини Ставнійчук про те, що відповідати повинні всі учасники сутичок 24 серпня.

"В той же час, коли говорять про спільну відповідальність, це зовсім різні позиції і підходи. Це на біле говорити чорне", - заявив він.

"Ніхто нікого не провокував. Своєчасно опозиція подала заявку…, а суди нам заборонили ходити вулицями", - уточнив політик.

При цьому Турчинов зазначив, що опозиція "не ховається від відповідальності" за стан законодавства в країні, як парламентська сила.

Один з лідерів опозиції також розповів, що не давав свідчення слідчому у кримінальній справі, порушеній щодо сутичок опозиції і міліції 24 серпня.

"Не давав ще свідчення. Мабуть, вони збирають побільше матеріалів, щоб поспілкуватись було більш цікаво", - заявив Турчинов.

Як відомо, за фактами зіткнень 24 серпня міліція порушила кримінальну справу за ч. 3 ст. 296 Кримінального кодексу ("хуліганство"; передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років).

Останніми днями міліція активно викликає на допит учасників акції. Зокрема, було викликано заступника голови "Батьківщини" Олександра Турчинова, лідера партії "За Україну" В’ячеслава Кириленка та депутата Левка Лук’яненка.

Усього викликано 18 депутатів, а також громадських активістів і простих мітингувальників.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування