На Закарпатті відмовилися від виконання гімну Угорщини

Понеділок, 12 вересня 2011, 11:29

Депутати Береговськаї райради Закарпатської області відмовилися від виконання державного гімну Угорщини перед початком сесійних засідань.

9 вересня вони скасували своє рішення від 17 червня про виконання гімну Угорщини разом із гімном України перед початком сесійних засідань, задовольнивши протест міжрайонної прокуратури Закарпатської області, пише "Комерсант-Україна".

Як розповів газеті заступник голови Береговської райради Адальберт Браун, виконання угорського гімну на початку засідань скасували щоб уникнути національної ворожнечі.

"Рішення було ухвалене більшістю голосів. Із 54 присутніх у залі депутатів за скасування проголосували 48 (усього в райраді 62 депутати). Від голосування утрималися тільки 6 депутатів від "КМКС Партія угорців України", - сказав Браун.

Він уточнив, що хоча рішення скасувати виконання гімну сусідньої країни ухвалене лише тепер, за останні 2,5 місяці гімн Угорщини в Береговській райраді не пролунав жодного разу. 

Браун також зазначив, що на п’ятничне засідання депутати запросили Береговського міжрайонного прокурора Івана Зареву, щоб той особисто переконався у скасуванні опротестованого документа.

Цього тижня рішення про скасування офіційно передадуть у Береговську міжрайонну прокуратуру, яка 21 червня опротестувала рішення райради від 17 червня.  

Раніше Браун пояснював, що рішення виконувати угорський гімн разом із українським перед початком засідань було ухвалене на підставі закону "Про національні меншини", оскільки 85% населення району становлять етнічні угорці.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування