Медіа-профспілка підозрює Кернеса в закритті телекомпаній

Неділя, 18 вересня 2011, 22:13

Незалежна медіа-профспілка України стурбована діями харківської влади на чолі з мером Геннадієм Кернесом, яка відновила тиск на місцеві ЗМІ.

Одразу три телекомпанії АТН, "Фора" та "А/ТВК" минулого тижня припинили мовлення через свавільні рішення владних органів, йдеться в заяві профспілки.

Першим було заблоковано найпопулярніший у місті телеканал АТВ, перегляду якого, згідно з опитуваннями, віддає перевагу половина мешканців міста.

"Є підстави вважати, що згадані ЗМІ закрито через невдоволення цими засобами масової інформації з боку Геннадія Кернеса, оскільки він неодноразово публічно висловлював обурення критикою його діяльності у програмах телекомпаній", - йдеться в заяві.

НМПУ вважає, що блокування роботи харківських ЗМІ є брутальним наступом на свободу слова з метою позбавити харків’ян критичного погляду на діяльність влади.

"Ми підтримуємо позицію Української Гельсінської спілки з прав людини і вимагаємо відновити мовлення телекомпаній АТН, "Фора" та "А/ТВК", а потім вирішувати усі спірні питання", - підкреслюють у профспілці.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування