Кірєєв "дозволив" Тимошенко відсидіти цілий місяць

П'ятниця, 2 вересня 2011, 19:19

Суддя Родіон Кірєєв відмовив захисту Юлії Тимошенко у зміні запобіжного заходу для екс-прем'єра.

Відповідне рішення він оголосив після перерви.

Наступне засідання він призначив на 9:30 ранку 5 вересня. Як відомо, в цей день буде рівно місяць утримання Тимошенко в СІЗО.

Крім того, суддя відмовся долучити до матеріалів справи заявлені захистом документи.

До клопотання про зміну запобіжного заходу, зокрема, було додано міжнародний аудит фінансової діяльності "Нафтогазу" компанії "Ернст і Янг", копії договорів про передачу технічного газу між "Нафтогазом" та Укртрансгазом", та лист колишнього міністра палива та енергетики Юрія Продана.

Крім того, до канцелярії було надано копії рішень судів Росії, які, за словами Тимошенко, спростовують "бруд Генпрокуратури і спроби пристібнути якісь речі пов’язані з якимсь незаконним рішенням на території Росії за 1996 рік".

Також захист приєднав до клопотання копію листа НАК "Нафтогазу" отриманого на запит депутата від БЮТ Сергія Пашинського.

В свою чергу прокурор заявив, що ці документи не відповідають "нормам КПК, бо не є документами, а є фотокопіями, не оформленими належним чином".

Адвокат Олександр Плахотнюк же заявив: "Ці документи разом з клопотанням поступили до канцелярії, тому зобов’язані знаходиться у матеріалах справи".

Підтримуючи клопотання про зміну запобіжного заходу, Тимошенко пообіцяла: "Я буду ходити на ці засідання суду, щоб показати, що я не боюся цієї зграї".

Слухаючи захисників Тимошенко, суддя опустив очі. Хтось з залу вигукнув, що суддя спить.

На це Кірєєв підняв особу, яка це сказала, і заявив, що вона порушує порядок.

"Просто ви заснули, і я хотіла вас (розбудить)", - сказала вона.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...