ПОПОВ ПРИДУМАВ, ЯК НЕ ПУСТИТИ МІТИНГИ ДО ЛИТВИНА І АЗАРОВА

Вівторок, 20 вересня 2011, 17:47

Проект нового Положення про порядок організації та проведення громадських заходів обмежить право на проведення громадських заходів у столиці поблизу держустанов.

Про це йдеться у тексті проекту положення, опублікованому на сайті Київської міської адміністрації.

Так, у пункті 11.2 сказано, що адміністрація відмовлятиме у проведенні заходів біля будинків, "в яких розміщені державні органи влади та органи місцевого самоврядування".

"(Акції) можуть проводитися на відстані від них не менш як 100 метрів, якщо інше не передбачене відповідними рішеннями цих органів або у спеціально відведених для цього місцях", - йдеться у положенні.

Водночас пунктом 11.4 забороняється встановлення малих архітектурних форм, до яких окрім кіосків та лотків уналежнюють і намети.

Заборона розповсюджується на акції, заплановані у тому самому місці і в той самий час, що і міські або державні заходи.

Також Київська адміністрація пропонує ввести норму врахування громадської думки, посилаючись на яку може дозволяти або ж відмовляти у проведенні заходу. Вивчати результати досліджень громадської думки має також міська адміністрація.

Окрім того, в документі суттєво розширений список необхідних для подання заявки на проведення заходу документів. Згідно положення, має бути розписано сюжет, назву, мету, зміст заходу, маршрут проведення, зазначено використання технічних засобів та багато іншого.

До того ж, Київська міська адміністрація має право без узгодження з організаторами надіслати ревізора, який слідкуватиме за проведенням заходу.

Зауваження та пропозиції приймаються до 12 жовтня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування