У Сімферополі згорнули виставку "Стоп цензурі!"

Середа, 21 вересня 2011, 13:16

У Сімферополі заборонили демонструвати фотовиставку Під PRESSом, ініційовану журналістським рухом "Стоп цензурі!".

Як повідомляє "Новий громадянин", виставка була відкрита 18 вересня в арт-кафе Marmelad за адресою: вул. Пушкіна, 8/5., а вже наступного дня адміністрація закладу без пояснень зняла фото та не дозволила їх розвішувати знову.

Відбулося це попри попередню домовленість приймати виставку впродовж всього тижня. Зазначимо, що 23 вересня у закладі також було заплановано проведення дискусії "Цензура в Україні: методи ефективної протидії (можливості нового закону "Про доступ до публічної інформації").

Мета фотовиставки - привернення уваги широкої громадськості до проблем цензури та утискання в Україні свободи слова.

Як повідомило керівництво закладу, вони "були змушені зупинити виставку", але причини своїх дій пояснювати відмовились.

На думку місцевих журналістів, виставку було припинено під тиском влади. Зокрема, у Комітеті з моніторингу свободи преси в Криму висловлюють сумніви стосовно того, що власники арт-кафе ухвалили це рішення самостійно.

На думку представників Комітету, це особливо дивно виглядає на тлі нещодавніх заяв президента та прем’єра під час 8-ї щорічної зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES) про те, що в Україні ніщо не загрожує свободі слова.

"Особливо прикро, що черговий прояв тиску на свободу слова в Криму стався незадовго до відкриття міжнародного інвестиційного форуму в Ялті. Це не сприятиме залученню інвесторів", - зазначили в Комітеті.

Зараз розглядається варіант перенесення виставки до іншого місця.

Виставка вже експонувалася в 11 містах України: Києві, Івано-Франківську, Одесі, Тернополі, Чернігові, Миколаєві, Черкасах, Житомирі, Львові, Ужгороді, Прилуках.

Ідея фотопроекту виникла під час зустрічі учасників журналістського руху "Стоп цензурі!", громадських діячів та художників.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News