Литвин вибухнув критикою, бо домігся місця в "Регіонах"?

Вівторок, 27 вересня 2011, 10:12

Переговори про злиття Народної партії, очолюваної спікером Володимиром Литвином, і Партії регіонів практично завершені.

Про це говорять джерела газети "Комерсант-Україна".

За інформацією видання, минулого тижня Литвин повідомив головам регіональних організацій своєї партії, що ці політичні сили об'єднаються, а сам він стане заступником голови Партії регіонів.

Джерела вважають, що саме цим пояснюються останні різкі випади Литвина на адресу Кабміну й окремих представників Адміністрації президента, як то Ганни Герман.

"Володимир Михайлович звикає до ролі заступника голови Партії регіонів", - кажуть джерела газети 

Джерела повідомляють, що за день до того, як спікер висловив своє невдоволення уряду 23 вересня, у нього відбулася зустріч із активом Народної партії.

"22 вересня в Раді пройшли збори всіх регіональних керівників партії. Володимир Михайлович повідомив, що все вже майже вирішено: Народна партія вливається в Партію регіонів, а він стане заступником її голови", - розповів один із обласних керівників НП на умовах анонімності.

"Те ж саме й зі фракцією – її члени вступають у фракцію ПР, а Ігор Шаров (голова фракції НП) стає заступником Олександра Єфремова (голова фракції Партії регіонів)", - додав співрозмовник газети.

Він також повідомив, що під час цієї зустрічі, на яку не були допущені співробітники апарату НП, спікер заявив: "Ми не будемо об’єднуватися, поглинатися, а саме увіллємося (у ПР)".

"Остаточне рішення буде прийняте після голосування за закон "Про вибори народних депутатів", - резюмувало джерело. 

При цьому заступник голови фракції НП Олег Зарубінський заперечує факт проведення цієї зустрічі, але він визнав, що питання об'єднання його політичної сили з ПР обговорюється.

"Безумовно, ми обговорюємо формат нашої участі в майбутніх виборах. Серед варіантів є й консолідація зусиль із провідними політичними силами", - сказав Зарубінський.

"Дозволю собі нагадати, що діалог із ПР про співпрацю ми ведемо з 2007 року", - додав він.

А заступник голови фракції ПР Михайло Чечетов сказав: "Ми виходимо з інтересів країни, а країні потрібна максимальна консолідація політичних сил – для того, щоб була така ж стабільність, як у Росії".

"Тому двері як для Народної партії, так і для інших політичних сил, які готові розпустити свої партії, погодитися з нашою політичною програмою і, головне, підтримати курс реформ Віктора Януковича, у нас завжди відчинені", - заявив він. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...