Томенко запевняє, що Янукович з Азаровим ідуть проти закону

Субота, 3 вересня 2011, 12:14

Реорганізація та ліквідація НАК "Нафтогаз України" прямо суперечить закону та є загрозою економічній незалежності України.

Про це заявив віце-спікер Микола Томенко, коментуючи дискусію стосовно можливості ліквідації "Нафтогазу", повідомили УНІАН у прес-службі політика.

Томенко нагадав, що в лютому 2007 року Верховна Рада ухвалила внесення змін до Закону "Про трубопровідний транспорт", ініціаторами якого були Юлія Тимошенко та Олександр Турчинов.

Цим законом передбачено, що реорганізація (злиття, приєднання, поділ, виділ, перетворення) державних підприємств магістрального трубопровідного транспорту, а також їхня приватизація забороняються, крім випадків, коли результатом таких дій є створення державних підприємств, 100 відсотків яких є у державній власності України.

"За таких умов, якщо українська влада піде на анонсований 2 вересня крок, це потребуватиме, як мінімум, відповідного рішення Верховної Ради України через внесення змін до закону", - наголосив віце-спікер.

Окрім того, Томенко зауважив, що "якщо влада піде на таке рішення, це буде одним із елементів загрози економічній незалежності України", оскільки цю ідею російська сторона виношує з перших років незалежності України.

Томенко нагадав, що за згаданий закон проголосувало 430 народних депутатів та жодного проти.

Він назвав очевидним, що опозиція робитиме все можливе, щоб переконати владу у хибності й антидержавності такого кроку.

Як повідомлялося, президент Віктор Янукович доручив уряду до 1 жовтня забезпечити підготовку та подати на розгляд Керуючої ради Комітету з економічних реформ проект програми реформування НАК "Нафтогаз України".

Раніше прем’єр Микола Азаров заявив, що ліквідація "Нафтогазу" призведе до перегляду підписаних газових угод із російським ВАТ "Газпром".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування