"Батьківщина" просить світ відповісти Януковичу на "дикунську поведінку диктатора"

Понеділок, 5 вересня 2011, 09:33

Партія "Батьківщина" вимагає від президента Віктора Януковича негайно звільнити Юлію Тимошенко та закрити кримінальну справу проти неї.

Про це йдеться в заяві Президії політради партії "Батьківщина", розповсюдженій вранці 5 вересня, рівно через місяць після арешту Тимошенко.

"Справа проти Юлії Тимошенко не має нічого спільного з кримінальним правом, а лежить винятково у політичній площині. Янукович знищує головного політичного опонента, незважаючи на Конституцію, закон, громадську думку і реакцію світу", - сказано в ній.

"Президія Політради партії "Батьківщина" вимагає від президента Януковича як реального замовника справи негайного звільнення Юлії Тимошенко з-під варти та закриття кримінальної справи проти неї через відсутність складу злочину", - заявляє "Батьківщина".

Партія Тимошенко також просить країни світу "не позбавляти Україну демократичного європейського майбутнього через дії Януковича і його команди, але дати йому відповідь, адекватну дикунській, несумісній з демократичними стандартами поведінці диктатора".

У заяві наголошується, що "весь світ – і на схід, і на захід від України – визнав справу проти Тимошенко політичною, щотижня все нові й нові держави наголошують на відсутності складу злочину у справі та вимагають звільнити екс-прем’єр-міністра з-під варти", однак українська влада не зважає на це.

"Останнім часом суд, керований адміністрацією президента, форсував темпи розгляду справи проти Юлії Тимошенко", - зазначає "Батьківщина", наголошуючи, що Тимошенко щодня проводить у суді по 10-12 годин попри "критичний стан її здоров’я" і без обстеження.

"Суд відмовляє стороні захисту у долученні до справи ключових матеріалів, які чітко свідчать на користь невинуватості Юлії Тимошенко та повністю перекреслюють сфальшовану справу. Йдеться, зокрема, про аудит діяльності "Нафтогазу України", проведений компанією "Ернст&Янг", - заявляє "Батьківщина".

Партія наголошує, що "цей документ є єдиним висновком у справі з боку авторитетних міжнародних організацій".

"Крім того, суд не визнає "належно оформленими" навіть ті документи, які завірені печатками на кожній сторінці - зокрема, угоди між НАК "Нафтогаз України" та "Укртрансгазом". При цьому найабсурдніші пропозиції сторони обвинувачення – будь то роздруківки з Твіттера чи випуски телевізійних ток-шоу – суд без обговорення долучає до матеріалів справи", - сказано в заяві.

"У порушення норм Кримінально-процесуального кодексу суд відмовляє у задоволенні практично всіх клопотань, які заявляє сторона захисту Юлії Тимошенко. Судом допущені тільки 2 свідка з заявлених адвокатами понад 30, при цьому сторона обвинувачення допитала усіх 39 заявлених свідків", - обурюється партія.

При цьому, стверджує далі "Батьківщина", "влада вдається до відверто антиконституційного публічного тиску на суд, вже не приховуючи його залежність від команд вищих керівників держави".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування