Організатор убивства Політковської намагався підірвати дніпропетровського бізнесмена?

Понеділок, 5 вересня 2011, 10:44

Кримінальний авторитет Лом-Алі Гайтукаєв, якого називають організатором вбивства російської журналістки Анни Політковської, відбуває в Росії покарання за організацію замаху на дніпропетровського бізнесмена Геннадія Корбана.

Про це пише газета Сегодня.

"Оскільки Гайтукаєв виявився тісно пов'язаний з Україною, варто очікувати, що найближчим часом до розслідування вбивства Політковської підключаться і наші правоохоронці, які повинні будуть відпрацювати всі зв'язки кримінального авторитета в Україні. Адже не виключено, що замовник може переховуватися і в нашій країні", - йдеться в статті.

Як повідомило джерело газети в ГПУ, в Україні найближчим часом будуть "відпрацьовуватися окремі слідчі дії" у зв'язку з версією про причетність Гайтукаєва до вбивства Політковської.

Детальніше співрозмовник говорити відмовився, посилаючись на таємницю слідства.

Інший співрозмовник дав зрозуміти, що українські правоохоронці будуть брати участь у цьому розслідуванні в якості надання правової допомоги російським колегам.

Генпрокуратура РФ в таких випадках надсилає до Генпрокуратури України "Клопотання про надання правової допомоги", потім визначається підслідність справи (якщо убивство - займатися буде МВС) і проводяться слідчі дії або нашими фахівцями, або ними ж, але в присутності російських.

Співрозмовник натякнув, що, оскільки передбачається, що замовлення Гайтукаєв отримав від якоїсь людини, яка переховується за межами Росії, будуть відпрацьовуватися всі зв'язки Гайтукаєва в Україні.

За новою версією російського слідства, в липні 2006 року Гайтукаєв отримав замовлення на вбивство оглядача "Нової газети" за грошову винагороду.

Для виконання замовлення Гайтукаєв нібито залучив колишнього начальника відділення оперативно-пошукового управління ГУВС Москви Дмитра Павлюченкова, щоб він за допомогою своїх оперативників з'ясував маршрут щоденних пересувань журналістки.

Раніше Гайтукаєва пов'язували з убивством Політковської, але лише в контексті його заяви в суді в 2008 році, що вбивство журналістки могло "коштувати" не менше $2 млн.

Як відомо, Корбан є головою правління ТОВ "Славутич-Реєстратор", яке, в свою чергу, є утримувачем акцій підприємств фінансово-промислової групи "Приват".

Як відомо, на життя Корбана двічі здійснювали замах. Перший - в 2006 році, другий - у 2010.

Гайтукаєв відбуває покарання за організацію замаху в 2006 році.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування