Литвин про плагіат: "На чужий роток не накинеш хустку"

Понеділок, 5 вересня 2011, 14:28

Голова Верховної Ради Володимир Литвин каже, що йому неетично коментувати інформацію про те, що книга президента Віктора Януковича – плагіат.

Про це він заявив на брифінгу в понеділок, відповідаючи на запитання журналістів, повідомляє "ЛІГАБізнесІнформ".

"Мені неетично коментувати цю проблему, беручи до уваги те, що у 2001 році, коли я очолював блок "За єдину Україну", працював штаб, і в цьому штабі, ви знаєте… Деякі з вас, я думаю, не тільки знають це… готувалися різного роду публікації", - зазначив спікер.

"Мені була підготовлена публікація, як мені сказали, про громадянське суспільство, я її прочитав, вона мені дуже сподобалася – і сказали, що її потрібно надрукувати, і після того, як з’явилася ця публікація, з’явилося співставлення і звинувачення у плагіаті", - нагадав Литвин.

"Ви чудово розумієте, що це був удар… У голову прямо, не туди, куди ви подумали. І будь-які мої пояснення нічого не дали, і це тягнеться досі", - сказав спікер.

Литвин зазначив, що урок із тієї ситуації виніс на все життя.

"На чужий роток не накинеш хустку", - підсумував він.

Як відомо, раніше журналісти викрили Януковича в плагіаті.

Книга президента "Україна – країна можливостей" вийшла в Європі англійською мовою. Як виявилося, вона містить у собі низку запозичень із різних публіцистичних матеріалів українських авторів. При цьому ніде не зазначене справжнє авторство думок і цілих текстів, які запозичувалися.

Литвин також не раз був схоплений на "запозиченні" чужих матеріалів у своїх текстах.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування