Православні світу просять Кирила не чіпати Україну

Понеділок, 5 вересня 2011, 15:59

Патріархи чотирьох найстарших церков світу і предстоятель Автокефальної церкви Кіпру закликали Російську православну церкву дотримуватися своєї канонічної території.

Про це повідомляє Релігійно-інформаційна служба України з посиланням на Християнський портал КІРІОС.

"Через події, які недавно мали місце в Православній церкві, Собор наголосив на необхідності для всіх православних церков поважати і суворо дотримуватися географічних кордонів своїх юрисдикцій в тому вигляді, як вони визначені священними канонами та Томосами про заснування цих церков", - сказано у повідомленні.

Оглядачі КІРІОСа вважають, що цими словами п'ять найстаріших християнських церков світу натякнули на невизнання канонічного статусу Української православної церкви Московського патріархату як "невід`ємної частини" Московського патріархату.

Також вони зазначили, що Константинопольський Собор дотримується Томосу 1589 р., згідно з яким територія нинішньої Україна не входить до складу Московського патріархату.

При цьому КІРІОС згадує коментар УПЦ Київського патріархату, який говорить, що пентархія - це спосіб Константинопольського патріархату дати зрозуміти РПЦ, "хто в домі господар".

Історична правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування