Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У МЗС підозрюють, що інцидентом в Лівії Україну хочуть дискредитувати

Понеділок, 5 вересня 2011, 16:38

Міністерство закордонних справ має точну інформацію, що затримані в Лівії громадяни України не брали участі у військових діях.

Про це заявив директор Департаменту інформаційної політики МЗС Олег Волошин на брифінгу у понеділок, повідомляє УНІАН.

"Україна впевнена, що Лівія переконається в тому, що ці люди не брали участь у військових діях і будуть звільнені", - зазначив він.

Волошин також припустив, що затримання українців в Лівії та активне поширення інформації про цей інцидент є спробою дискредитувати Україну.

На питання, яка країна може бути ініціатором дискредитації, Волошин відповів, що не хотів би говорити про якусь конкретну державу.

Разом з тим він зауважив, що під арештом у Лівії перебувають громадяни багатьох країн, але активно говорять тільки про українців.

"Далі ви самі зможете простежити, у ЗМІ яких країн ця інформація з’являється найчастіше", - сказав Волошин.

Він також підкреслив, що жодному з українських громадян не висунуто звинувачень, вони затримані для проходження перевірки.

Волошин зазначив, що українська сторона не може заперечувати проти проведення цієї процедури, однак просить владу Лівії перевести українців з-під домашнього арешту у гуртожитку до приміщення на території Посольства України.

Зі свого боку, сказав Волошин, лівійська сторона вимагає від України гарантій, що ці громадяни не зникнуть у невідомому напрямку, й Україна вже сьогодні готова надати такі гарантії.

Він також додав, що на сьогодні в Лівії затримано близько 5 тисяч іноземців, які проходять процедуру перевірки щодо участі у військових діях.

Волошин нагадав, що сотні громадян України, працюючи у різних сферах на території Лівії, зробили великий внесок в лівійську економіку і разом з цим у встановлення теплих відносин між громадянами двох країн.

За його словами, ставлення до затриманих українців стане для української влади "лакмусовим папірцем" у налагодженні подальших відносин з нинішньою владою Лівії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування