Азаров дає гроші тільки "своїм" школам

Понеділок, 5 вересня 2011, 17:08

Кабінет Міністрів виділив східним регіонам Україні значно більше коштів на ремонт та підготовку шкіл до нового навчального року ніж західним.

Про це на прес-конференції в Києві розповів директор Центру політичної студії та аналітики Віктор Таран, спираючись на результати проведеного Центром моніторингового дослідження.

В результаті дослідження була виявлено, що Луцьк і Тернопіль не отримали жодних субвенцій з державного бюджету на підготовку шкіл до 1 вересня, у той же самий час Донецьку, Запоріжжю і в Сімферополю тільки на ремонт шкільних будівель виділили від 7 до 25 млн. гривень.

На думку аналітиків, такий розподіл коштів може свідчити про те, що Кабмін дає преференції південно-східним регіонам за рахунок державного бюджету.

Крім того, Київ, Сімферополь і Донецьк лідирують за сумами, виділеними безпосередньо для підготовки до нового навчального року.

Так, столичні школи отримали фінансування з розрахунку 440 грн. на одного учня. Сімферополь і Донецьк - 412 і 384 гривні відповідно, повідомляє Остров.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування