"Макіївському терористу" дали 15 років, співучаснику - 8

Понеділок, 5 вересня 2011, 18:38

Суд засудив обвинувачених у січневих вибухах в Макіївці Дмитра Онуфрака - до 15 років позбавлення волі, Антона Волошина - до 8 років позбавлення волі.

Відповідне рішення прийняв у понеділок Центрально-міський райсуд міста Макіївки, повідомляє "Остров".

Як відомо, рано вранці 20 січня 2011 року у будівель ДП "Макіїввугілля" та торгового центру "Голден Плаза" відбулися вибухи, які завдали істотної шкоди будівлям.

Матеріальний збиток склав 1 мільйон 35 тисяч гривень.

За підозрою в причетності до скоєння вибухів були затримані двоє підозрюваних - Дмитро Онуфрак і Антон Волошин.

Обидва обвинувачених залучалися до відповідальності за статтею 258 частини другої - тероризм, вчинений групою осіб, що спричинив особливо тяжкі наслідки.

Онуфрак також звинувачувався у скоєнні низки інших умисних особливо тяжких злочинів, як розбійний напад з метою заволодіння грошовими коштами потерпілого, а також замах на умисне вбивство при обтяжуючих обставинах з корисливих спонукань.

Обвинувачений Волошин розкаявся в скоєному. Ануфрак - вину в тероризмі не визнав, розкаявся лише в нападі на таксиста, яке здійснив вже після терактів.

Суддя Дмитро Єрьомін прийшов до висновку, що вина підсудних доведена повністю.

Суд засудив Онуфрака до 15 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного майна. Крім того, він повинен відшкодувати збитки здоров'я таксисту в розмірі 52 тисяч гривень.

Волошину суд призначив покарання у вигляді 8 років позбавлення волі.

Крім цього підсудні повинні солідарно відшкодувати майнову шкоду, завдану підприємствам в результаті вибухів у розмірі 373 тисяч гривень.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування