За нові намети на Хрещатику затримали депутата і помічників

Понеділок, 5 вересня 2011, 19:12

Міліція затримала 8 активістів під час знесення наметів на Хрещатику навпроти Печерського райсуду Києва.

Про це повідомляє прес-служба партії "Батьківщина".

"Серед 8-х затриманих під час розгону наметів є депутат обласної ради та кілька помічників народних депутатів. Їхнє затримання вимагає спеціальної процедури, якої теж не було дотримано", - заявили в партії.

Наразі затримані перебувають у Шевченківському райвідділі міліції.

Як відомо, у понеділок ввечері бiйцi спецпiдроздiлу "Беркут" знесли десяток наметів, якi прибiчники Юлiї Тимошенко встановили через дорогу від суду.

В свою чергу в прес-службі Головного управління Міністерства внутрішніх справ у Києві підтвердили затримання лише семи осіб.

"Виконуючи вимоги чинного законодавства, співробітники міліції припинили протиправні дії вказаної групи громадян. При цьому 7 осіб, які вчинили злісну непокору, були затримані", - сказано в повідомленні.

"Затримані були доставлені в Шевченківське районне управління міліції, щодо них складені адміністративні протоколи, які будуть направлені до суду", - уточнили в прес-службі.

Міліція уточнила, що затримані "проігнорували вимогу працівників міліції пред'явити документи на установку наметів у центральній частині міста, а після відмовилися припинити свої дії".

В "Батьківщині" ж заявили, що встановлення нових наметів на Хрещатику через дорогу від суду було абсолютно законним.

"У Київській міській державній адміністрації зареєстровано щонайменше три заявки на встановлення виїзних громадських приймалень народних депутатів України", - повідомляє партія

Одна заявка була подана громадською організацією, ще дві - Київською міською та обласною партійними організаціями "Батьківщини".

"Усі дозвільні документи демонструвалися міліції під час встановлення наметів", - запевнили в прес-службі.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування