Опозиція спробує вивідати плани Азарова

Понеділок, 5 вересня 2011, 22:21

Парламентська опозиція хотіла б заслухати плани уряду на наступний бюджетний рік.

Про це повідомив віце-спікер Верховної Ради Микола Томенко, якого цитує прес-служба парламенту.

Він нагадав, що згідно з чинним законодавством і Регламентом, а також статтею 30 Закону про Кабінет Міністрів передбачають, що перед розглядом проекту бюджету на наступний рік парламент має право заслухати звіт про виконання загальнодержавних програм.

"Ми це тлумачимо як необхідність звіту уряду на чолі з прем'єр-міністром України", - наголосив Томенко.

"Для українського суспільства і для парламенту важливо почути інформацію прем'єр-міністра про те, що уряд зробив за цей бюджетний рік, і тільки після цього приймати бюджет на наступний рік", - додав політик.

Томенко повідомив, що його поїздки в регіони засвідчили, що в багатьох регіонах на листопад-грудень поточного року є проблема з виплатою зарплат бюджетникам, оскільки місцеві бюджети не мають можливості в повному обсязі фінансувати загальнодержавні програми.

"Отже, на сьогоднішній день нам треба заслухати звіт уряду про виконання бюджету і допомогти місцевим бюджетам через державні субвенції закінчити цей рік, а потім реалістично планувати, що ми робимо в наступному бюджетному році", - підсумував він.

Говорячи про процедуру розгляду проекту бюджету у парламенті, віце-спікер також наголосив на тому, що до першого читання проект бюджету зобов'язані розглянути комітети Верховної Ради.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування