Іващенко не хоче сидіти в клітці

Вівторок, 6 вересня 2011, 21:25

Колишній в.о міністра оборони Валерій Іващенко оскаржує відмову суду у перебуванні поза кліткою для підсудних в залі судових засідань під час розгляду його справи.

Відповідну скаргу він подав до Апеляційного суду Києва на рішення Печерського районного суду, повідомляє УНІАН з посиланням на адвоката Іващенка Бориса Нечипоренка.

Як зазначив адвокат, незважаючи на те, що в ухвалі суду зазначено, що вона оскарженню не підлягає, Іващенко переконаний, що рішення Печерського суду від 19 серпня "є незаконним, неправосудним, необґрунтованим, упередженим та таким, що грубо порушує права людини, гарантовані Конституцією України і закріплені Конвенцією про захист прав людини і основоположних свобод".

У скарзі Іващенко посилається на ст.55 Конституції, у якій сказано, що "кожному гарантується право на оскарження в суді рішень, дій чи бездіяльності органів державної влади".

"Якщо ж норми законів суперечать Конституції України - застосовуються норми Конституції як норми прямої дії, у зв’язку із чим апеляція Іващенка на ухвалу Печерського райсуду м. Києва від 19.08.2011 року повинна бути прийнята апеляційним судом, призначена до розгляду і розглянута по суті заявлених Іващенком вимог", - підкреслив адвокат.

Як відомо, 1 листопада 2010 року Генпрокуратура завершила розслідування кримінальної справи. Іващенка і арбітражного керуючого державного підприємства Міноборони "Судномеханічний завод Феодосії" Р. обвинувачують у службових зловживаннях і пособництві у незаконному відчуженні майна під час санації заводу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...