Суд став на бік захисників наметів на Хрещатику

Вівторок, 6 вересня 2011, 22:17

Суд не знайшов складу адміністративного порушення в діях шести із семи осіб, які були затримані за злісну непокору міліції при спробі встановити намети на Хрещатику.

Як повідомили у столичному главку міліції, лише одного із затриманих Шевченківський райсуд Києва вирішив оштрафувати на 136 гривень.

У главку зазначили, що здивовані цим рішенням суду.

"Міліція діяла у законний спосіб і в межах своїх повноважень, намагаючись попередити незаконні дії громадян. Якби міліція з цього приводу ніяк не реагувала, тоді це можна було б розцінити як порушення з її боку", - цитує главк УНІАН.

Разом із цим у міліції припустили, що певним чином на вердикт суду могла вплинути присутність в залі судового засідання групи народних депутатів.

Як відомо, 5 вересня у Києві "Беркут" зніс 5 наметів армійського типу, на протилежному від Печерського районного суду боці Хрещатику, що розглядає справу лідера "Батьківщини", екс-прем’єра Юлії Тимошенко.

На наметах були прапори з символікою Коаліції учасників Помаранчевої революції. Між бійцями спецпідрозділу МВС "Беркут" та людьми періодично виникали бійки.

Сімох активних учасників, які вчинили злісну непокору, було затримано та доставлено до Шевченківського райуправління міліції.

Щодо було складено адміністративні протоколи згідно зі ст.185 КуПАП з подальшим спрямуванням матеріалів до суду для прийняття рішення.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...