Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна погрожує Росії квотами на імпорт пального?

Середа, 7 вересня 2011, 11:02

Україна розглядає можливість введення квот на імпорт світлих нафтопродуктів з країн митного союзу - Білорусі, Росії та Казахстану.

Про це Українським Новинам повідомило джерело, знайоме з перебігом спеціального розслідування щодо імпорту в Україну нафтопродуктів.

"Можливим розв’язком питання може стати запровадження квот на імпорт палива з країн Митного союзу", - сказав він.

У вівторок, 6 вересня, відбулося засідання міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі, під час якого були заслухані позиції учасників ринку щодо спецрозслідування.

Протягом 5 днів суб'єкти розслідування зобов'язані надати комісії документальне підтвердження своїх аргументів, після чого буде ухвалене остаточне рішення за підсумками розслідування.

Джерело нагадало, що в разі якщо комісія вирішить ввести мита на імпорт нафтопродуктів, то вони торкнуться всіх країн-імпортерів, а не тільки учасників Митного союзу.

Перешкодою для введення мит є те, що європейські країни, на відміну від Росії, Казахстану та Білорусі, не мають преференцій і працюють в конкурентному середовищі.

Нагадаємо, міністерство енергетики та вугільної промисловості виступає за скорочення частки імпортних світлих нафтопродуктів на українському ринку з існуючих 50% до 15%.

У травні цього року експерти негативно оцінили збільшення імпорту нафтопродуктів в Україну. На їхню думку, влада вирішила знищити свою нафтопереробку, коли прибрала мито на імпорт нафтопродуктів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування