Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бойко сподівається домовитися з Москвою без суду

Середа, 7 вересня 2011, 12:14

Міністр енергетики і вугільної промисловості Юрій Бойко сподівається, що газові переговори з Росією будуть завершені не в суді.

"Президент України не залишає можливості завершити переговори без суду, оскільки в нас дуже велике стратегічне партнерство в Російською Федерацією, дуже багато напрямків і газовий напрямок - це один з них. І тому ми очікуємо, що все-таки будуть продовжені переговори", - сказав Бойко в Києві, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як раніше повідомляли українські ЗМІ, Азаров заявив, що позиція російської влади в газовому питанні змушує українську сторону задуматися про розрив контракту на постачання газу в судовому порядку.

За його словами, уряд України вже проконсультувалися з вітчизняними і міжнародними експертами щодо перспектив судового позову з Москвою і готовий почати розгляд.

Київ півтора роки веде переговори з Москвою про перегляд укладених у 2009 році на 11 років газових контрактів, домагаючись зниження ціни і гарантій обсягів транзиту газу через територію України.

Президент Віктор Янукович в інтерв'ю "Комерсант-Україна" заявив, що Україна підготувала документи, необхідні для подачі позову в арбітражний суд щодо суперечки з Росією в газовій сфері.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...