Росіяни і далі судитимуться з Україною за збитих євреїв

Середа, 7 вересня 2011, 12:44

Російська авіакомпанія "Сібірь" буде продовжувати добиватись компенсацій від міністерства оборони України за збитки від катастрофи Ту-154 у 2001 році.

Про це заявили адвокати авіакомпанії, повідомляє BBC.

Як відомо, у вівторок господарчий суд Києва відмовив авіакомпанії у позові на 15,32 мільйони доларів. Відповідачем разом з українським міністерством оборони було також державне казначейство.

Адвокат авіакомпанії "Сібірь" Олександра Павленко заявила після відмови у позові, що компанія займе "більш жорстку позицію" і не виключає розгляд справи в міжнародній судовій інстанції.

"Справа дійде до міжнародної арени, а там вже не буде політичного підґрунтя", - сказала адвокат в інтерв’ю агенції Інтерфакс-Україна.

4 жовтня 2001 року авіакатастрофа над Чорним морем сталась у той час, коли сили української протиповітряної оборони здійснювали навчальні пуски ракет з кримського полігону неподалік Феодосії.

Ракета протиповітряного комплексу С-200 мала досягнути висоти 11 кілометрів, щоб знищити пасажирський Ту-154.

Загинуло 78 людей, серед 66 пасажирів більшість були громадянами Ізраїлю.

Україна в перші дні після катастрофи літака не визнавала, що він був збитий ракетою. Згодом міністр оборони Олександр Кузьмук подав у відставку, яку президент Леонід Кучма не прийняв.

Українська сторона виплатила родичам загиблих 15,6 мільйонів доларів.

Українське міністерство оборони у 2008-2010 роках ініціювало додаткову експертизу. Київський науково-дослідний інститут судових експертиз після розслідування інциденту повідомив, що літак Ту-154 не міг бути збитий ракетою.

Міждержавна авіаційна комісія, яка проводила розслідування до цього, дійшла висновку, що літак збила українська ракета, випущена під час навчань.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...