Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Українські олігархи не відгукнулись на заклик французьких багатіїв

Середа, 7 вересня 2011, 13:07

Українські олігархи не відгукнулися на запити, чи підтримають вони рух французьких багатіїв, які вимагають збільшити собі податки.

"Економічна правда" поцікавилася у постійних завсідників щорічних списків найбагатших людей, чи не планують вони приєднатися до європейського руху.

Листи від ЕП отримали власник "Систем кепітал менеджмент" Рінат Ахметов, керівник Group DF Дмитро Фірташ, господар DCH Олександр Ярославський і Петро Порошенко, сім'ї якого належить концерн "Укрпромінвест".

 Відгукнувся лише Фірташ, статки якого за останній рік зросли на 540%. Він запевнив ЕП, що готовий платити більше податків, але воліє сам обирати тих, хто потребує його допомоги.

"Готовий, але вважаю, що у формі цільової допомоги це ефективніше. Я готовий робити для країни більше, понад тих податків, які я плачу", - зауважив засновник RosUkrEnergo.

Фірташ, за його словами, допомагає переважно робітникам своїх підприємств та містам, де він розвиває бізнес. "Моє оточення - це кілька сотень тисяч людей, це сім'ї людей, що працюють на підконтрольних мені підприємствах", - наголосив власник Group DF.

У прес-службі Ахметова послалися на його зайнятість і заявили, що не можуть відповісти.

Податківці стверджують, що в Україні більше 6,5 тисячі мільйонерів. У той же час, за їх даними, мільярдерів серед українців нема, хоча в останньому рейтингу Forbes таких виявилося вісім.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування