Freedom House бачить, що Тимошенко хочуть "будь-що" посадити

Четвер, 8 вересня 2011, 15:02

Президент Freedom House Девід Кремер вважає, що українська влада використовує судову систему, аби переслідувати своїх опонентів.

Про це він заявив в інтерв’ю "Українському тижню".

Зокрема, Кремер відзначив, що з огляду на усі справи, які розслідувалися проти Юлії Тимошенко, створюється враження, що нинішнє керівництво держави має намір будь-що її засудити.

"Торік спочатку розслідували закупівлі машин швидкої допомоги урядом Юлії Тимошенко, потім – як витрачалися кіотські гроші, далі з’явилася справа щодо газових домовленостей, до цього варто додати розслідування, які стосуються її бізнес-діяльності в 1990-х роках",- сказав він.

"Це створює враження, що нинішнє керівництво держави має намір будь-що її переслідувати, будь-що засудити, запроторити до в’язниці, унеможливити її участь у наступних президентських перегонах та позбавити будь-яких шансів повернутися до влади в той чи інший спосіб", - відзначив він.

"Отже, схоже на те, що українські керманичі використовують судову систему, аби переслідувати своїх опонентів. І наразі йдеться не тільки про Юлію Тимошенко. Це також і Юрій Луценко, й інші. Просто справа екс-прем’єрки привернула найбільшу увагу", - додав президент Freedom House.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування