Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Хлопці Пшонки завели 35 справ на структуру регіонала

Четвер, 8 вересня 2011, 16:49

Органи прокуратури порушили 35 кримiнальних справ стосовно незаконного вiдчуження санаторiїв, що перебувають у користуваннi Федерацiї профспiлок України .

Про це  заявив генеральний прокурор Вiктор Пшонка, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Конкретнi кримiнальнi справи, де висунуто обвинувачення, i 17 кримiнальних справ уже направлено до суду... Конкретно в цих кримiнальних справах керiвництва профспiлок немає, але фактовi справи, за якими необхiдно допитувати керiвництво Федерацiї профспiлок України, такi обставини є", - сказав вiн на брифiнгу в четвер у Києвi.

Зокрема, Пшонка повiдомив, що як свiдка вже допитали головного бухгалтера ФПУ.

Водночас, вiдповiдаючи на запитання про те, чи фiгурує в цих справах прiзвище голови ФПУ Василя Хари, генпрокурор зазначив, що йдеться тiльки про незаконнi колегiальнi рiшення.

За словами Пшонки, за оцiнками фахiвцiв, у користуваннi ФПУ перебуває близько 300 об'єктiв державної власностi, вартiсть яких становить до 10 млрд грн.

Водночас вiн зазначив, що достовiрної iнформацiї про стан використання цього державного майна немає.

Зокрема, Пшонка наголосив, що санаторно-курортнi об'єкти перебувають у державнiй власностi, проте не всi з них стоять на облiку у Фонду держмайна.

У зв'язку з цим вiн нагадав про те, що постановою Кабiнету Мiнiстрiв України 15 серпня поточного року створено комiсiю з питань здiйснення iнвентаризацiї майна загальносоюзних громадських об'єднань колишнього СРСР, яке передано їм у вiдання, володiння або користування за рiшеннями органiв державної влади СРСР i УРСР.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування