Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Тимошенко відмовилися від виступів, а вона проситься в СІЗО

Четвер, 8 вересня 2011, 18:09

Адвокати екс-прем'єра Юлії Тимошенко відмовилися від виступів у суді, оскільки, на їхню думку, ніякі аргументи на суд все одно не діють.

Раніше при розгляді кожного клопотання кожен із захисників Тимошенко досить докладно аргументував клопотання і переконував суд у необхідності їх задоволення, зазначає "ЛІГАБізнесІнформ".

Часто адвокати брали слово по кілька разів при обговоренні одного клопотання.

Але в ході сьогоднішнього засідання суддя ставить на розгляд клопотання, групуючи їх з питань, які в них порушуються, і по більшості клопотань сьогодні прийняв негативне рішення.

Спочатку такі дії судді обурили Тимошенко. Вона заявила, що суду в принципі не потрібна сторона захисту в цьому процесі, оскільки їхня думка не враховується.

Її підтримав адвокат Микола Сірий, який підкреслив, що не бачить сенсу більше виступати в підтримку клопотань, оскільки рішення суду можна передбачити заздалегідь.

Коли суд поставив на розгляд чергової блок клопотань, в яких мова йшла про виклик експертів для дачі показань на суді, всі адвокати Тимошенко відмовилися висловити свою позицію з клопотаннями.

"Я мушу констатувати, що в Україні в цьому судовому процесі не діє адвокатура, тому немає ніякого сенсу виступати з обґрунтуванням клопотань", - пояснив Сірий.

Після цього Кірєєв передав слово прокурорам, ті висловилися проти виклику експертів на засідання суду, пояснивши, що для цього немає необхідності. Заслухавши думки сторін, суддя ухвалив рішення відмовити в задоволенні клопотань.

Крім цього, Тимошенко запропонувала судді Кірєєву відпустити її та адвокатів з судового засідання, оскільки їх правові аргументи в ході засідання все одно не діють.

Після того, як суддя прийняв рішення відхилити низку клопотань захисту про залучення документів до матеріалів справи і про витребування документів, а частину з них залишив без розгляду, Тимошенко сказала: "Може, ви бік захисту відпустите? Мене в СІЗО відпустіть, захисників - додому. Навіщо ми тут?".

Кірєєв відповів, що суд аналізує всі клопотання, і ті, які мають відношення до справи і досить аргументуються, суд розглядає і задовольняє.

Тимошенко заперечила: "У нас письмово обґрунтовується кожне клопотання, а ви відмовляєте. Так просто звільніть бік захисту, я в СІЗО посиджу, там хоч нервування такого немає, а у захисників є інші процеси. А ви з прокурорами міжсобойчик проведете, і можна вирок буде оголосити вже в понеділок".

Суддя зробив Тимошенко зауваження за те, що її заява спрямована на дискредитацію судової системи.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:35
ФОТОХотіла відкрити бізнес: у Дніпрі дівчина намагалася продати свого 2-річного сина за 1 млн грн
16:32
фотоАфриканський пил дістався Києва
16:16
Мега-курорт, або мега-екологічна катастрофа. Як пов'язаний з Коломойським проєкт може знищити дику природу Карпат
16:14
У Запоріжжі депутати обрали нового виконуючого обовʼязки міського голови
16:10
"Мертві душі" та гроші повз бюджет: очільниця НАУ розповіла, які проблеми треба вирішити у виші
16:05
Справа про оборудки із землею: крім Сольського, підозру отримав його заступник
15:54
Російські силовики взялися за заступника Шойгу після спецоперації ГУР – джерела
15:31
"Село, якого більше немає": оператори показали відео із розбомблених Кринків на лівому березі Херсонщини
15:08
Єврокомісія "взяла до уваги" рішення МЗС щодо консульських послуг чоловікам мобілізаційного віку
15:06
ОПЕК пропонує Намібії підтримку з надією на її приєднання до організації
Усі новини...