У "Нашій Україні" бояться, що Луценко не доживе до вироку

П'ятниця, 9 вересня 2011, 10:40

Юрій Луценко може не дожити до оголошення судом вироку у кримінальній справі.

Про це йдеться у заяві партії "Наша Україна".

"Наша Україна" вимагає від влади звільнити Юрія Луценка з-під досудового арешту, оскільки його важкий стан здоров’я несумісний з перебуванням у тюрмі", - йдеться у документі.

Як вважають у партії, згідно з офіційно встановленим медичним діагнозом, Луценко потребує невідкладного стаціонарного лікування.

"Якщо суд та прокуратура вчергове проігнорують цю ситуацію, то є серйозний ризик, що Луценко просто не доживе до прийняття судового рішення по своїй справі", - впевнені в НУ.

На думку "Нашої України", ставлення влади до Луценка та інших кримінально переслідуваних опозиційних політиків та екс-урядовців є абсолютно негуманним і протизаконним.

"Ув’язнення до винесення рішення суду суперечить базовим нормам європейського правосуддя і є нічим іншим як формою політичної розправи та позбавляє обвинувачених права повноцінно відстоювати свої інтереси в суді", - пишуть у партії.

"Так звані судові процеси, які відбуваються в країні над колишніми урядовцями та лідерами опозиційних сил, не мають нічого спільного з нормами закону та демократією, і є лише прикриттям для зведення політичних рахунків з боку нинішньої влади", - йдеться у документі.

"Наша Україна" вимагає негайно звільнити усіх представників опозиції з-під незаконного арешту та припинити переслідування українців за політичними мотивами.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування