Ющенко ще раз нагадав, що "ці руки нічого не крали"

П'ятниця, 9 вересня 2011, 11:50

Президент Віктор Ющенко знову підкреслює, що не має ніякого відношення до газових афер, і не здивований новим газовим конфліктом з Росією.

Про це він розповів в інтерв'ю "Фокусу".

"Я чистий перед собою і перед державою. У тому, що Україна одержала несправедливу формулу, а отже і найвищу ціну в Європі на російський газ, немає моєї провини", - заявив екс-президент.

"Тоді і зараз моє ім'я прив'язували до мільярдних афер з газом. Де вони ці мільярди? Де докази, чому вони не в прокуратурі? Ви не одержите відповідей, оскільки це порожні обвинувачення і відверта брехня. Я заявляв тоді і повторю зараз: ні я, ні моя родина не мали ніякого відношення до газових справ", - відзначив він.

Ющенко нагадав "незрозумілу, а місцями навіть дивну поведінку" Тимошенко в ході підготовки газових угод.

"Тимошенко не виконувала мої директиви,  вона не погодила рішення з Кабінетом міністрів. Уже тоді її попереджали, що вона буде нести відповідальність за перевищення повноважень відповідно до Конституції і законів України", - сказав він.

"Було очевидно, що на неї тиснуть, і тиснуть не з Києва", - відзначив Ющенко.

"Коли Тимошенко переконувала мене, що ми підписали вигідний для України контракт, я навіть у страшному  сні не міг уявити, що вона веде в глухий кут і себе, і країну... зараз, через два з половиною роки, вона і сама не може дати вичерпну відповідь, звідки взялася базова ціна в 450 доларів", - заявив екс-президент.

Нинішню позицію Росії в газовому конфлікті Ющенко назвав "рекетом на державному рівні".

За його словами, для нього немає нічого дивного в новому загостренні конфлікту, тому що угоди, підписані Тимошенко, були "бомбою уповільненої дії".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування