Подерв'янський: Владу не могли втримати й не такі фраєра, як Янукович

П'ятниця, 9 вересня 2011, 13:10

Український письменник Лесь Подерв'янський вважає, що керівництво держави боїться пустити до влади професіоналів, які б здійснювали реформи.

Про це він сказав в інтерв’ю Gazeta.ua.

На питання, до якої групи можна віднести українську владу, Подерв'янський відповів:

"Усе це якраз совки. Жлоби, які насправді нічого не вміють, і завдання яких – не допустити до влади того, хто вміє. Тому що головний ворог для нинішньої влади – професіонал. Тільки за умови відсутності професіоналізму вони можуть якось існувати".

"Насправді ж проблеми, ще складніші за наші, можна досить швидко вирішити. Приклад Грузії це показує. Ще кілька років тому люди там вирубували платани на проспекті Руставелі в Тбілісі, щоб натопити домівку – я сам усе це бачив. ­Треба тільки воля й розум. Те, що називають здоровим глуздом – більш нічого. У нашої влади його не було ніколи. Я, принаймні, не помічав", - додав він.

На думку письменника, зараз люди при владі "абсолютно не відповідають часу ані за коефіцієнтом інтелекту, ані за чимось іншим".

"Вони, як казав Паніковський, "люди ранешнего времени", - сказав він.

На питання, чи може в Україні ще змінитися ситуація, Подерв'янський зазначив:

"Ніхто не знає. Ви думали, що буде Майдан – отакий, як він був 2004­го? Це дуже небагато людей передбачали. От відчуття було, а точно ніхто не міг сказати. Я сам тоді у видавця Петра Мацкевича виграв пляшку коньяку. Він казав: "Та нічого не буде, ніколи не буде". Я казав, що вийдуть тисяч 300–400. Я помилився, вийшли більше".

"Влада – це така цікава штука. Вона з'являється, а потім раз – і вислизає з пальців. Її не могли втримати й не такі фраєра, як Янукович, а й люди з більшим IQ. Зараз по всьому шаріку таке відбувається. У цивілізованих країнах це ротація на виборах, а в нецивілізованих – у інакший трошки спосіб", - додав Подерв'янський.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...