У резиденціях в Криму крім Януковича жили Путін, Ху Цзіньтао і "тощо"

П'ятниця, 9 вересня 2011, 16:11

Державні резиденції в Криму використовували під час відпустки президент, спікер та прем’єр-міністр.

Про це йдеться у відповіді Головного управління забезпечення доступу до публічної інформації на запит "Української правди".                                                              

Державні резиденції використовуються для тимчасового перебування або відпочинку глав держав, парламентів і урядів зарубіжних країн, керівників міжнародних організацій, а також для проведення протокольних заходів за участі Президента України, Голови Верховної Ради України, Прем’єр-міністра України, йдеться у відповіді.

За інформацією ДУС, державні резиденції у червні - серпні 2011 року використовувались згідно із затвердженим планом заходів. Зокрема, використовувались президентом України "для проведення робочої відпустки, головою Верховної Ради України, прем’єр-міністром України тощо".

Крім того,  державні резиденції були надані у користування Голові КНР Ху Цзіньтао, Прем’єр-міністру Росії Володимиру Путіну, Патріарху Московському і всієї Русі Кирилу, в.о. Президента Молдови Маріану Лупу, Повноважному Послу Сінгапуру, міністру закордонних справ Туркменістану.

Згідно із міжнародним протоколом, під час відвідання ними України з офіційними візитами, державні резиденції також надавалися у тимчасове користування членам офіційних делегацій, зазначив керівник управління Денис Іванеско.

"Варто зазначити, що надання офіційних резиденцій для тимчасового проживання відповідає нормам міжнародного протоколу і є поширеною світовою практикою. Зокрема, офіційні делегації України під час іноземних поїздок також користуються наданими для проживання державними резиденціями у країнах перебування, що відповідає дзеркальному принципу", який часто застосовується у міжнародних відносинах", йдеться у відповіді.

Як відомо, на ремонт державних резиденцій у Криму, а також будівництво вертолітних майданчиків біля них виділено понад 156 мільйонів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування