Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович хоче карати за злочини грошима

П'ятниця, 9 вересня 2011, 17:06

Президент Віктор Янукович вважає, що можна пом’якшувати покарання за економічні злочини, якщо злочинці повертатимуть збитки.

Про це він заявив під час робочої наради щодо гуманізації відповідальності за правопорушення у сфері економіки та господарської діяльності, повідомляє прес-служба президента.

Янукович констатував, що надмірна криміналізація правопорушень у сфері бізнесу призводить, з одного боку, до обмеження прав та свобод громадян, зниження їх підприємницької активності, а з іншого – не приносить жодної вигоди для держави.

"Економічні злочини корумпують правоохоронні органи, судову систему, - констатував Віктор Янукович. – Наша мета – зробити таким чином, щоб злочинці, які скоюють економічні злочини, повертали збитки, яких вони завдали державі, і у них були мотивації їх повертати. За рахунок повернення цих коштів держава повинна значно пом’якшувати покарання".

Президент України наголосив на необхідності ухвалення цих змін до прийняття нового Кримінального процесуального кодексу.

"Ми хочемо зробити справу, яка буде спрямована на вдосконалення законодавства і доведення його до європейських стандартів", - зазначив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування