Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Білоруського опозиціонера забрали в міліцію після поїздки до Варшави

Субота, 1 жовтня 2011, 13:32

Голова Об'єднаної громадянської партії Білорусі Анатолій Лебедько був затриманий після повернення з саміту Східного партнерства у Варшаві.

Він був доставлений в Центральний РУВС Мінська, повідомляє Інтерфакс-Захід.

Опозиціонер заявив агентству, що його затримали через поїздку до Варшави.

"Тут я бачу прямий взаємозв'язок. Я ще у Варшаві на зустрічах казав канцлеру ФРН Меркель і прем'єр-міністрові Польщі Туску, що слід очікувати посилення репресій з боку білоруської влади, у яких є велика образа на те, що їх не запросили до Варшави", - заявив Лебедько.

За його словами, після повернення до Мінська події розгорталися "як в лихому бойовику".

"Біля будинку люди в цивільному з застосуванням фізичної сили заштовхали мене в машину, порвали одяг. Бачачи це, сусіди перегородили своїми автомобілями виїзд з двору, дружина викликала міліцію", - повідомив політик.

"Коли приїхали міліціонери, ці незрозумілі люди в штатському навіть не представилися міліціонерам, кого вони представляють. Я погодився проїхати до Центрального РУВС тільки з прибулим нарядом міліції в їхньому автомобілі", - зазначив Лебедько.

У міліції, за його словами, "мені сказали, що я нібито незаконно переміщуюся через кордон". "Хоча вони прекрасно знають, що це неможливо", - сказав він.

"КДБ мені досі не повернуло паспорт, МВС не видає новий, незважаючи на те, що мною надані всі необхідні документи", - зазначив опозиціонер.

Раніше лідер ОГП заявляв, що виїжджає за кордон за старим паспортом, де є візи.

"Мене відпустили з міліції, сказавши, що я буду викликаний за повісткою", - повідомив Лебедько.

Він також прогнозує виникнення подібних проблем у екс-кандидата в президенти Білорусії Володимира Некляєва, який засуджений до обмеження волі за події 19 грудня.

Некляев, який також брав участь у зустрічах у Варшаві, відповідно до рішення суду не може залишати межі Мінська.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування