Ярмо Європи нам не потрібне, якщо нас не поважають - "регіонал"

Четвер, 13 жовтня 2011, 20:30

Якщо Європа не поважає Україну як суверенну вільну державу, то ярмо нам не потрібне.

Про це заявив депутат від Партії регіонів Владислав Лук’янов в інтерв’ю УНІАН, коментуючи висловлювання зарубіжних політиків щодо вироку екс-прем'єру Юлії Тимошенко.

"Гадаю, ми справді стаємо незалежною суверенною державою. Ми не мусимо вважати точку зору будь-якого засобу масової інформації більш важливою, ніж суд", - зазначив "регіонал".

"Більше того, у мене тоді питання, а що тоді є демократією, якщо суд має докази, приймає рішення і воно відповідає законодавству нашої держави... Якщо б суддя прийняв будь-яке інше рішення, то він скоїв би злочин", - заявив він.

Депутат нагадав, що "коли був засуджений спільник пані Тимошенко Павло Лазаренко, ніхто ж не обурювався".

"Але ж вони були спільниками. Коли в Російській Федерації за корупційні дії були притягнуті до відповідальності високопосадовці, які зараз відбувають покарання, а спільницею з цих справ була пані Тимошенко… Мене турбує те, чому пані Тимошенко не була звинувачена раніше, чому на все це закривалися очі", - заявив політик.

Лук'янов зазначив, що "позиція політичних партнерів пані Тимошенко є зрозумілою, вони захищають своїх".

На запитання, кого він називає політичними партнерами - МЗС Німеччини, Франції чи Швеції, депутат уточнив: "Називаю політичні сили, які при владі в тих країнах, які ви називаєте".

"Знаєте, головним питанням є не рішення і реакція будь-якої іноземної організації чи державного органу, а головним є те – винна чи невинна пані Тимошенко. Якщо в її діях є склад злочину, то вже неважливо, яка позиція будь-якої іншої держави, бо це є прямим втручанням у внутрішні справи України і тиском на нашу державу", - зазначив він.

Лук'янов вважає, що якщо 20 жовтня не відбудеться візит Януковича в Брюссель, то це організують політичні партнери Тимошенко.

"Безумовно. У цьому немає жодних сумнівів. Бо вони сьогодні втрачають вплив і замість них у багатьох країнах приходять до влади соціал-демократи. Я сподіваюся, у цих країнах зміниться ситуація", - заявив він.

"Польща теж не уникла помилки щодо оцінки дій Тимошенко. Так, це помилка Польщі, коли вона захищає пані Тимошенко", - додав політик.

На запитання, як він сприймає офіційну критику Заходу, депутат відповів: "Як одну з їхніх помилок".

"Ми обрали для себе європейський вибір. І ми не пішли тим шляхом, який для нас був начебто простіший - різко повернути на схід. Якщо 20 жовтня не відбудеться візит Януковича до Брюсселя, ми це розцінюватимемо, як тиск на незалежну державу Україну з боку інших політичних сил", - заявив "регіонал".

Лук'янов також заявив, що є "питання, навіщо нам іти в євроспільноту".

"Гадаю, це питання для громадського обговорення", - зазначив він.

"Коли я зараз спостерігаю дії з боку представників політичних сил, які начебто підтримували демократичний шлях, боротьбу з корупцією, а коли дійшло до конкретних справ, то вони вважають, що політична приналежність до опозиції є таким фактором, як звільняє від кримінальної відповідальності, якщо задля політичної доцільності можна відкинути мораль і справедливість, тоді в мене виникає питання, чи варто нам рухатися в цьому напрямку", - вважає "регіонал".

"Тобто якщо Європа не поважає нас як суверенну вільну державу, то ярмо нам не потрібне", - додав він.

"Те саме й щодо пана Путіна. Будучи прихильником добросусідських відносин з Росією, я б утримався від прискорення поглиблення цих відносин", - заявив політик.

Відповідаючи на питання, чи хоче Захід поставити Україну на коліна, Лук'янов заявив: "Гадаю, це питання на порядку денному".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News