Глава МЗС Швеції: Україна не краща й не гірша за інших

Неділя, 2 жовтня 2011, 10:50

Україна має стати членом європейського співтовариства, але для цього їй потрібні реформи.

Про це в інтерв’ю "5 каналу" заявив міністр закордонних справ Швеції Карл Більт.

Водночас він зазначив, що судові процеси над опозиціонерами, які сьогодні відбуваються, негативно впливають на європейське майбутнє України.

"Для України дуже важливий переговорний процес, що триває. Україна має бути у європейському співтоваристві", – заявив Більт.

"Президент Янукович дав зрозуміти – Україна рухається у європейському напрямку, але країні потрібні реформи. Процеси, які відбуваються зараз у самій Україні, наприклад суди, негативно впливають на європейське майбутнє", – додав дипломат.

Також міністр закордонних справ Швеції зазначив, що не бачить причин, чому Україна не може стати дійсно правовою демократичною державою.

"20 років – це не так багато для молодої демократії. Природно, що у цей період були і сварки між політиками і непрості стосунки з Росією. Я не бачу причин, чому Україна не може стати дійсно правовою демократичною державою", - зазначив він.

"Якщо ми поглянемо на інші країни, наприклад країни Балтії, які вже є членами НАТО і входять до складу ЄС, вони також проходили через важкі часи економічних проблем. З іншого боку, якщо взяти Білорусь – ця країна рухається не вперед, а назад", - вважає міністр.

За його словами, "Україні просто необхідний час, вона не краща і не гірша за інші країни".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування