Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Грищенко: європерспектива України вже й так закріплена

Неділя, 2 жовтня 2011, 12:00

Європейська перспектива України закріплена в самих статутних документах Євросоюзу.

Про це в ефірі "5 каналу" заявив міністр закордонних справ Костянтин Грищенко.

"Наше право бути у Європейському союзі в разі досягнення всіх критеріїв, необхідних для членства, закладене в самих статутних документах Євросоюзу", - сказав він.

За його словами, зараз є декілька країн, які, виходячи із внутрішньої політичної ситуації, не готові публічно підтримати фіксацію в самих документах угоди про асоціацію євро перспективу України.

"А з іншої сторони, вони кажуть, що це у вас і так є, оскільки це закладено в статутних документах", - додав Грищенко.

За його словами, Україна буде наполягати на включенні цього положення до угоди.

Також Грищенко наголосив, що великий європейський проект неможливо закінчити без участі України.

"Україна – велика держава, це не Албанія, це не Македонія, це не Хорватія. Все те, що є не великим, перетравлюється легше. А такий великий шматок як Україна, він не перетравлюється, він додається до тіла Європейського союзу", - сказав міністр.

За його словами, "так само, як Польща – це буде впливовий, серйозний гравець, з яким доведеться рахуватись всім основним старим членам Євросоюзу".

Тому, на думку міністра, є дуже багато тих, хто відчуває, що тут можлива якась конкуренція щодо впливу всередині Євросоюзу. Водночас він назвав це неправильною аргументацією.

"Ми протягом 20 років показували, що ми здатні бути позитивними шукачами компромісних рішень, хоча будемо жорстко відстоювати завжди свої інтереси, як ми це робимо зараз в рамках погодження параметрів зони вільної торгівлі", – зазначив Грищенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування