За перевезення вантажу на тисячу євро на митниці не братимуть гроші?

Середа, 26 жовтня 2011, 12:08

Держмитниця підніме планку безмитного імпорту вантажів з 200 євро до 1 тисячі євро.

Про це повідомляє "Комерсант-Україна".

Митниця і комітет Верховної Ради з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики узгодили до другого читання одну з ключових норм нової редакції Митного кодексу,

Загальна вага товарів однієї партії не має перевищувати 50 кг. Водночас, за інформацією видання, для поштових посилок та експрес-відправлень верхня планка буде піднята всього до 300 євро.

Митники домовилися з депутатами, що норма в 1 тисячу євро поширюватиметься на фізичних осіб, які перетинають кордон не частіше одного разу на добу. У разі перевищення цієї суми або частоти виїзду за кордон товари будуть обкладатися митами - 10% вартості товару та ПДВ.

Для міжнародних поштових та експрес-посилок застосовуватиметься обмеження в 300 євро. Оподатковуватись буде частина їх вартості, що перевищує встановлений поріг.

Як відомо, в першому читанні Рада підняла планку в десять разів - до 2 тис євро (за вагою - 30 кг). Але пізніше Держмитниця попросила депутатів встановити поріг в 500 євро, щоб не створювати сприятливі умови для торгівлі великим обсягом товарів без оподаткування.

В ЄС діє обмеження в 300-450 євро на людину.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...