Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Європі вважають, що перерва в справі Тимошенко – "гарний знак"

Понеділок, 3 жовтня 2011, 08:32

У Євросоюзі розраховують, що українська влада дослухалася до їхніх закликів вирішити питання з Юлією Тимошенко в рамках демократичних стандартів.

Як сказав газеті "Комерсант-Україна" високопоставлений європейський дипломат, який брав участь у п'ятничних зустрічах президента України у Варшаві, у ЄС оптимістично оцінюють перспективи вирішення даної проблеми.

"Ми знову отримали запевнення, що пан Янукович розуміє серйозність ситуації. І ми вважаємо, що перерва в суді (до 11 жовтня) – це гарний знак", - сказав співрозмовник.

Як відомо, Євросоюз на саміті "Східного партнерства" відмовився від формулювання "довгострокова" стосовно до перспективи скасування візового режиму. 

Але лідери ЄС пояснили Віктору Януковичу, що вирішення проблем із демократією, у першу чергу реабілітація Юлії Тимошенко, є умовою подальшого зближення з ЄС.

Так, прем'єр Польщі, чинний голова Ради ЄС Дональд Туск заявив: "Європейська подорож України почалася саме в той час, коли прем'єром була Тимошенко. Погане ставлення до опозиції, порушення стандартів може серйозно ускладнити ваші європейські прагнення й кинути тінь на фінал переговорів".

"Ми визначили строки завершення на технічному рівні переговорів щодо угоди про асоціацію з Україною. Але нас турбує ситуація з колишнім прем'єр-міністром, і ми хотіли б, щоб спочатку було вирішено це питання", - сказав і президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування