Якщо "декриміналізують" Тимошенко, то Кучма теж вийде чистим?

Понеділок, 3 жовтня 2011, 09:15

У понеділок керівництво фракції Партії регіонів має прийняти рішення, чи голосувати за декриміналізацію статті 365 КК "Перевищення влади чи службових повноважень".

Але станом на вечір неділі підтримувати цю пропозицію регіонали не збиралися, пише "Сегодня".

"Від нас законопроект, який звільняє Тимошенко від кримінальної відповідальності, виходити не буде", - заявив перший заступник голови фракції ПР Михайло Чечетов.

"З боку опозиції будуть спроби розглянути цю тему, але ми зі своєю позицією визначимося в понеділок", - сказав він.

Сам Чечетов проти такого рішення: "Якщо робити законодавство під окремих людей, у нас не буде ні законів, ні країни".

Президент Віктор Янукович у Варшаві нібито озвучив компромісне рішення (у п'ятницю ж його офіційно озвучив нардеп-регіонал Дмитро Шенцев): Тимошенко визнає свою провину й виплачує 1,5 млрд компенсації "Нафтогазу", а за це статтю декриміналізують.

Але в "Батьківщині" вважають, що це – "шлях у безвихідь". "Тимошенко не може визнати провини, якої нема, і оплатити збитки, яких не було", - заявив Андрій Шкіль.

"Сегодня", між тим, зазначає, що по тій же статті 365 проходить екс-президент Леонід Кучма: на підставі плівок Миколи Мельниченка його обвинувачують у тому, що він тиснув на екс-голову МВС Юрія Кравченка, щоб той "розібрався" з журналістом Георгієм Гонгадзе.

Таким чином, вважає видання, разом із "декриміналізацією" екс-прем'єра Тимошенко автоматично "вольну" отримає і екс-президент Кучма.

А адвокат Тетяна Монтян вважає, що скасування 365-й статті КК нічого в країні не змінить. "Це надто загальна, "резинова" стаття, обвинувачення по якій легко перекваліфікувати по іншій статті", - каже адвокат.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News