Москаль пропонує не саджати політиків, які не мали особистої вигоди

Понеділок, 3 жовтня 2011, 11:26

Депутат Геннадій Москаль пропонує звільнити політичних діячів від кримінальної відповідальності, якщо в їхніх діях немає корисливих мотивів.

Як повідомляє його прес-служба, Москаль вніс до Верховної Ради законопроект, яким пропонує внести відповідні зміни до Кримінально-процесуального кодексу України.

Йдеться про те, аби доповнити ч.1 ст.6 КПК (щодо обставин, які виключають провадження в кримінальній справі) пунктом 13 такого змісту: "Щодо особи, посада якої законом віднесена до політичних посад, за вчинення цією особою дій, пов‘язаних із виконанням службових повноважень, якщо в цих діях немає особистої вигоди чи інших корисливих мотивів".

"Виходячи із сьогоднішніх реалій, для законодавства України дуже актуальним є впровадження чіткого розмежування між політичною і кримінальною відповідальністю", - коментує свій законопроект Москаль.

"З уведенням у дію доповнення до КПК, кримінальну справу не можна буде порушити, а порушена справа підлягатиме закриттю щодо осіб, посади яких законом віднесено до політичних посад, за вчинення дій, пов‘язаних із виконанням службових повноважень, якщо в цих діях немає особистої вигоди чи інших корисливих мотивів", - стверджує перший заступник голови комітету ВР з питань боротьби з оргзлочинністю і корупцією.

Таким чином, за словами Москаля, "буде усунено можливості застосування кримінального переслідування політичних діячів за прийняття ними політичних рішень, якщо ці рішення не прийняті у власних особистих інтересах".

"Невідповідність дій суб’єктів політики інтересам суспільства є приводом для застосування політичної відповідальності. А оцінку в цьому випадку має давати не прокурор, який призначається відповідним владним режимом, а єдиний носій і джерело влади – народ", - наголошує депутат.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування