БЮТівці кличуть Литвина у миротворці у справі Тимошенко

Понеділок, 3 жовтня 2011, 12:02

Фракція БЮТ просить спікера Володимира Литвина запобігти протистоянню у Печерському райсуді під час виголошення вироку Юлії Тимошенко.

Про це заявив БЮТівець Андрій Кожем’якін на погоджувальній раді у понеділок.

Він не уточнив, яким чином Литвин має цьому запобігти, однак нагадав, що суддя Родіон Кірєєв закрив засідання для громадськості у цей день.

"Ми звертаємося до вас, Володимире Михайловичу, з проханням не допустити жорстокого протистояння у Печерському суді в день проголошення вироку", - сказав Кожем’якін.

Крім того, він попросив Верховну Раду виступити "зі злагодженою офіційною позицією щодо цього ганебного процесу, оскільки вона цього досі не зробила".

Також, за словами Кожем’якіна, фракція наполягає на вдосконаленні Кримінального та Кримінально-процесуального кодексу, "аби виправити цю жахливу ситуацію з використанням морально застарілих статей для переслідування політичних опонентів".

У відповідь на це Литвин повідомив, що запропонував включити до порядку денного на середу не лише два опозиційних законопроекти щодо декриміналізації деяких статей кримінального кодексу, а й президентський для того, щоб хоча б один з них було розглянуто.

Він також попросив Кожем’якіна сформулювати у листі пропозиції щодо методів, якими спікер може запобігти протистоянню, після чого він "зобов’язаний буде на нього відреагувати".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування