Меркель розповіла, що питала Януковича про Тимошенко

Понеділок, 3 жовтня 2011, 12:10

Канцлер Німеччини Ангела Меркель підтвердила, що під час зустрічі з президентом Віктором Януковичем говорила про справу екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Про це вона заявила під час свого виступу перед учасниками саміту "Східного партнерства" у Варшаві, повідомили у Відомстві преси та інформації ФРН, передає Укрінформ.

Водночас Меркель підкреслила необхідність проведення демократичних реформ у країнах "Східного партнерства", і особливо в Україні.

"Ініціатива "Східне партнерство" передбачає передусім інтенсифікацію економічної співпраці між ЄС та його партнерами на Сході та укорінення в цих країнах європейських цінностей. Тому є вкрай необхідним проведення демократичних реформ у цих країнах", - заявила вона.

"Особливо це нині стосується України. Зокрема, справа Юлії Тимошенко стала однією з тем моєї особистої розмови тут із президентом Віктором Януковичем", - зазначила Меркель.

Канцлер ФРН також звернула увагу на антидемократичні процеси в Білорусі. "З точки зору демократії, Білорусь продовжує робити кроки назад. Поводження режиму з опозиціонерами є неприйнятним", - сказала вона.

Меркель виступила за подальше зближення ЄС із країнами "Східного партнерства".

Особливо вона підкреслила економічний аспект співпраці. "Пріоритетним напрямком у цьому відношенні є поглиблення переговорів ЄС із цими країнами про поступову відміну торговельних перешкод і створення зони вільної торгівлі", - зазначила канцлер ФРН.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News