Литвин прогнозує, що "соціальні" пільги Рада не чіпатиме

Понеділок, 3 жовтня 2011, 18:29

Законопроект про виконання рішень судів без розділу, який стосується обмеження соціальних виплат і пільг, буде розглянутий у парламенті на наступному пленарному тижні.

Про це повідомив спікер Верховної Ради Володимир Литвин на прес-конференції в понеділок, передає "Інтерфакс-Україна".
    
"Я сьогодні розмовляв з прем'єром Миколою Азаровим... Пропозиція була від Кабінету міністрів від прем'єра розглянути це питання на предмет прийняття закону в частині гарантій виконання рішень суду без заключних положень, де мова йде конкретно про 16 соціальних законів", - розповів він.

"Таким чином, прийняти тільки одну частину і не чіпати інших законів, які визначають рівень соціальних виплат", - уточнив глава парламенту.

При цьому Литвин підкреслив, що пропонує в цьому питанні парламенту здійснити декілька кроків, а саме проаналізувати угоди, які підписані між Кабміном і громадськими організаціями, у тому числі ветеранськими, афганськими та чорнобильськими, і розглянути це питання на наступному пленарному тижні.

Спікер також зазначив, що в цьому питанні "є психологічний момент".

"Було публічно оголошено на всю країну про те, що ці законопроекти не будуть розглядатися, і тут раптом він ставиться (на розгляд парламенту) в прийнятній частини для прийняття", - сказав він.

"Але це може, відразу ж, викликати певні сумніви і недовіру в тому відношенні, що намагаються, заспокоюючи громадськість, провести ці законопроекти через Верховну Раду. Є психологічний момент, і я не хотів би, щоб остаточно Верховна Рада і я як її голова, втрачали довіру", - заявив Литвин.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування