Другий космонавт обійдеться Україні в 150 мільйонів

Понеділок, 3 жовтня 2011, 21:08

За наявності 150 мільйонів доларів український космонавт може відбути на Міжнародну космічну станцію за рахунок квоти Росії після 2013 року.

Про це заявив у Москві глава Державного космічного агентства України (ДКАУ) Юрій Алексєєв, передає УНІАН.

Зокрема, він повідомив, що політ українського космонавта обговорювався ще півтора роки тому на нараді з колишнім главою Роскосмоса Анатолієм Перміновим.

"Ми поставили питання про те, що має бути повноцінний політ із піврічним перебуванням на МКС за рахунок квоти росіян, оскільки міжнародні квоти вже розписані", - сказав Алексєєв.

Водночас він зазначив, що ціна питання становить близько 150 мільйонів доларів.

За словами глави ДКАУ, в цю суму входить підготовка космонавта у трьох центрах в Європі, Америці та Росії, а також витрати на те, щоб один вантажний корабель "Прогрес" доставив для нього продукти, воду й усе інше.

"Ми доповіли урядові. Микола Янович (Азаров) сказав, що про це пам`ятає, і по мірі зростання нашого добробуту будемо думати про те, щоб український космонавт полетів", - заявив Алексєєв.

При цьому він додав, що російська сторона готова надати таку можливість за рахунок своєї квоти.

Також він зазначив, що цей політ може відбутися лише після 2013 року, оскільки до того часу все розписано, і необхідно два роки підготовки.

Як відомо, 16 квітня президент Віктор Янукович заявив, що не виключає можливості польоту в космос другого українського космонавта.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News