За відкушений палець луганського охоронця завели справу

Понеділок, 3 жовтня 2011, 22:24

Проти луганчанина Михайла Пащука, який відкусив палець охоронцю міськради, порушили кримінальну справу.

Про це активіст повідомив у понеділок, передає Gazeta.ua.

"Зранку був у слідчого. Вручили постанову про порушення кримінальної справи. Хочу зараз звернутись до юристів, аби підказали, що мені робити. За освітою я бухгалтер-економіст, не розуміюсь цих справах", - розповів він.

Версією Пащука, у п'ятницю він прийшов на сесію, аби виступити.

Громадська організація "Тариф", до якої входить Пащук, зібрала близько тисячі підписів луганчан на підтримку ринку. Його з центра міста хочуть перенести на околицю, це десять кілометрів від центру.

"Вийшов на трибуну, мені відключили мікрофон. Депутати не дозволили виступити, викликали охорону. Прийшло двоє молодих людей, один в окулярах і синій сорочці, другий - одягнений звичайно, не в формі", - розповів він.

"Я їм казав, що маю право зачитати звернення. Двома руками тримався за мікрофон, попередив, якщо будуть відтягувати мене від трибуни і ненароком пошкодять мікрофон, то це не моя вина", - заявив Пащук.

"У синій формі схопив мене за великий палець і потягнув так, що мені в очах потемніло… Він лівою рукою врізав мені у вилицю, знову в очах потемніло. Рука його опинилась у мене в роті, тягнув мене за зуби. А як вийшло, що відкусив мочку пальця - не знаю", - уточнив активіст.

Заяви до міліції написали охоронець Герман Голишев та секретар міськради Олександр Філіпський.

Пащук каже, що готовий відповідати за законом. Переконує, що приносить щирі співчуття батькам, дружині та дітям охоронця.

Як відомо, у п'ятницю депутатам Луганської міськради довелося голосувати за те, щоб вивести із зали засідання сесії міськради місцевого активіста Михайла Пащука.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування