Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Регіонали" сказали БЮТівцям, що команди звільняти Тимошенко не було

Вівторок, 4 жовтня 2011, 13:58

Фракція Партії регіонів поки не збирається голосувати за декриміналізацію статті Кримінального кодексу, за якою судять Юлію Тимошенко.

Про це "Українській правді" повідомив лідер фракції "БЮТ-Батьківщина" Іван Кириленко.

"Я запитував у колег із більшості – на питання, чи голосуватимуть вони хоч за один із законопроектів, які декриміналізують "статтю Тимошенко", вони мені кажуть: "Категорично ні, бо немає команди", - заявив Іван Кириленко.

За його словами, "регіонали" готові голосувати тільки за законопроект президента Віктора Януковича про декриміналізацію економічних злочинів.

"Але цей законопроект ніяк не стосується Юлії Тимошенко", - пояснив Кириленко.

За його словами, позиція регіонів ще може змінитися.

"Мені відомо, що сьогодні (4 жовтня) їх збиратимуть "нагорі", де може бути ухвалено остаточне рішення", - сказав Кириленко.

Раніше депутат від НУНС В’ячеслав Кириленко зареєстрував законопроект про декриміналізацію статті КК, за якою засуджують Юлію Тимошенко та Юрія Луценка.

"Мій законопроект декриміналізує ті статті, за яких висунуто обвинувачення Юлії Тимошенко і Юрію Луценку. Мій законопроект чітко встановлює, що за політичні рішення має бути політична відповідальність", - сказав він журналістам у вівторок.

В'ячеслав Кириленко пояснив, що його законопроект відрізняється від законопроектів президента тим, що передбачає декриміналізацію не лише економічних злочинів, але й частини ст. 365, за якою зараз судять Тимошенко й Луценка.

"Ідеться про те, що члени уряду несуть інший вид відповідальності, ніж ті громадяни, які підпадають під дію трудового законодавства і під дію закону про державну службу", - сказав він, повідомляє "Інтерфакс".

"Простіше кажучи, якщо уряд або прем'єр-міністр ухвалюють політичні рішення публічного характеру, у відношенні їх має місце політична відповідальність, якщо немає мотивів особистої вигоди", - сказав В'ячеслав Кириленко.

Він уточнив, що політична відповідальність – це "розправа з боку виборців, падіння політичної підтримки, можливості впливу".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування