Северінсен натякає, що Януковича за харківські угоди можна судити, як Тимошенко

Вівторок, 4 жовтня 2011, 15:36

Колишній доповідач ПАРЄ по Україні Ханне Северінсен вважає, що справа Юлії Тимошенко не є боротьбою з корупцією, а її штучно криміналізували.

Про це Северінсен розповіла в інтерв’ю УНІАН, текст якого поширила в вівторок прес-служба Тимошенко.

"Влада часто говорить, що вона бореться з корупцією, але в цих випадках (підсудних представників попередньої влади України) немає корупції, тобто злочинів з метою збагачення для себе, а, як у випадку з Тимошенко, – для розв’язання газової проблеми", - зазначила вона.

"Тимошенко була в умовах холодної зими, коли ЄС говорив їй: "Роби, роби це", а колишній президент Віктор Ющенко не робив нічого, крім того, що склав руки. І вона повинна була приймати якесь рішення, а наскільки воно погане - це завжди може обговорюватися", - сказала Северінсен.

"Я, наприклад, можу сказати, що угоди Віктора Януковича, підписані в Харкові, були не на користь інтересів України", - заявила європейський політик. 

На думку Северінсен, "якщо ви хочете порушувати такі справи, як проти Тимошенко, то це має відбуватися за процедурою імпічменту, але криміналізувати політичні рішення...".

"Якби це робилося скрізь, то в’язниці всього світу були б заповнені міністрами", - заявила вона. 

"Я слухала виступ міністра закордонних справ (Костянтина Грищенка), і коли він говорить, що прем`єр-міністр Ісландії, наприклад, перебуває в суді, він не каже, що це – суд імпічменту, де працюють спеціально призначені судді, які розбирають політичні справи", - зазначила Северінсен. 

Вона наголосила: "Назвати справу корупційною, і відтак посадити опонентів у в`язницю – це дуже серйозно, оскільки це означає, що ключові фігури української опозиції не зможуть брати участі у виборах".

"Я думаю, що Віктор Янукович не подумав добре, оскільки в результаті опозиція нині стала набагато згуртованішою, вона співпрацює більше, ніж це було б, якби б Тимошенко не посадили у в`язницю", - зазначила колишній доповідач ПАРЄ по Україні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...