Британський депутат вирішив, що через Тимошенко постраждає Євро-2012

Вівторок, 4 жовтня 2011, 16:19

Лише звільнення екс-прем`єр Юлії Тимошенко підтвердить намір влади України забезпечити демократичний розвиток країни.

Таку думку висловив депутат парламенту Великобританії від Лейбористської партії Деніс Макшейн у своїй статті у Le nouvel observateur, повідомляє сайт Тимошенко.

"Безумовно, в Україні добре відомо про зв`язок між грошима та політикою, між олігархами та політичними лідерами. Але це – єдина країна Європи, в якій колишній прем’єр-міністр постала перед судом за дії, які вона вчинила публічно, коли очолювала уряд", - пише Макшейн.

Депутат також вважає, що владі Україні не вдасться уникнути політичних і дипломатичних інцидентів у наступному році при проведенні Євро-2012, якщо "показовий процес" проти Тимошенко продовжиться і завершиться її ув’язненням.

"Навпаки, вона повинна мати право відновити свою політичну кар’єру та випробувати свою долю відповідно до демократичної громадської думки у відкритій боротьбі з чинною владою. Польща, партнер України по Євро-2012, повинна надіслати свого президента Броніслава Коморовського, щоб той зустрівся зі своїм колегою у Києві та переконав його покласти край цьому процесу", - зазначив він.

"І без того важко уявити підписання договору з ЄС, якщо Київ відмовиться визнати одну з фундаментальних цінностей демократії в Європі – усвідомлення того, що політичні лідери врегульовують свої розбіжності за допомогою виборчих урн, а не в судах", - додав Макшейн.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування